CUM SĂ OFERI CADOURI DE NEUITAT

Se apropie ziua unei persoane dragi și vrei să o surprinzi cu un cadou special? Nu-ți trebuie nici buget imens și nici cunoștințe de specialitate. Aceste sfaturi îți vor fi de ajuns.

În câteva minute vei învăța cum să faci senzație cu cadoul tău, astfel încât experiența să rămână mult timp în mintea sărbătoritului. Dacă vei aplica aceste sfaturi, ai toate șansele să-l uimești și să aduci fericirea pe chipul său.

Nu e nimic complicat, după cum vei vedea în rândurile ce urmează. Așadar, hai să trecem la treabă!

1. Ia în considerare ocazia

Atunci când cadourile pentru cei dragi sunt lăsate pe ultima sută de metri, există tendința de a te grăbi, riscând astfel să-i cumperi un cadou care să nu aibă legătură cu ocazia.

De exemplu, cadourile de Crăciun se diferențiază de cadourile de ziua de naștere sau de cele pentru sărbătorirea căsătoriei.

Fiecare cadou în parte ar trebui să reflecte ocazia pentru care este dat. Reține acest aspect.

De exemplu, dacă este Crăciunul, oferă-i ceva care să trimită cu gândul la familie sau la sărbătorile de iarnă. Dacă este 8 martie, oferă-i flori. Dacă este Ziua Îndrăgostiților, oferă-i o vacanță în doi, iar lista poate continua.

2. Creează o experiență

Atunci când îi faci un cadou nu e ca și când i-ai plăti un bilet de autobuz. Acest gest făcut din partea ta ar trebui să fie mult mai expresiv. Un cadou reușit ar trebui să ascundă în spate o poveste, un mesaj, care să stârnească o emoție puternică în inima celui care-l va primi.

În ziua de astăzi, totul se mișcă la viteze incredibile. De aceea suntem tentați să comandăm repede cadoul de pe net, să-l punem într-o plasă de cadou și gata. Ei bine, un cadou reușit nu se face chiar așa.

Cu fiecare cadou pe care îl faci, încearcă să creezi o experiență inedită pe care persoana respectivă să o țină minte mult timp.

Nu e foarte greu să faci asta. Te voi învăța imediat.

De exemplu, îi poți împacheta frumos cadoul într-o folie decorată cu florile sale preferate sau îi poți personaliza cadoul în funcție de preferințele sale. Altă idee ar fi să-i pui la cale un mic joc prin care să îl/o aduci din ce în ce mai aproape de cadoul său.

Ți-am dat câteva puncte de plecare. Pune-ți creativitatea la lucru, sacrifică-ti puțin din timpul tău și creează-i un cadou care să-i stârnească o emoție, deoarece astfel de evenimente sunt ținute minte foarte mult timp.

3. Fă o listă cu pasiunile, hobby-urile și interesele sărbătoritului

Dacă vrei cu adevărat să creezi un cadou inedit, atunci scoate un caiet și un pix și treci la treabă. Îți voi spune imediat de ce e important să faci acest lucru.

Petrece cel puțin 10-15 minute scriind pe hârtie toate pasiunile persoanei căreia dorești să-i faci cadoul. Ce sporturi îi plac? Ce muzică ascultă? Ce mâncare preferă? Ce vrea să realizeze în viață?

Iar acum a sosit vremea să-ți spun de ce este important să scrii pe caiet. Poate că nu îți dai seama la început, însă având în față întreaga listă cu lucrurile de care acea persoană este interesată, îți vor veni în minte idei nebănuite de cadouri.

Notează-le imediat și oprește-te doar atunci când vei găsi un cadou care să te facă să spui „ahaa!”.

4. Privește în trecutul persoanei

Poți pune pixul și caietul la locul lor, deoarece nu-ți voi spune să-i desenezi arborele genealogic.

Tot ce trebuie să faci la acest pas este să privești un pic asupra trecutului recent al persoanei respective. S-a mutat de curând? S-a căsătorit? Și-a cumpărat cățel, hamster sau papagal? A absolvit de curând, și-a schimbat jobul ori a început propria afacere?

După cum vezi, sunt multe evenimente care s-ar fi putut întâmpla, care ar putea fi bune repere în alegerea cadoului perfect. Ține cont de aceste considerente și-i vei face un cadou genial.

5. Gândește-te ce i-ar trebui cu adevărat

- Anunț -avon.ro

Dacă este un prieten apropiat, atunci nu-ți va fi foarte greu să-ți dai seama de ce anume are nevoie. Oricât de bine s-ar poziționa pe scara societății este imposibil să nu aibă nevoie de ceva anume.

Poate este ceva de care încă nu-și dă seama. Gândește-te bine și află tu de ce anume are nevoie.

De exemplu, dacă este o persoană foarte ocupată, atunci timpul cu familia s-ar putea să fie ceea ce îi lipsește. Ai putea să-i cumperi un board game sau o carte de management al timpului.

Dacă are un talent înnăscut pentru fotografie, muzică, pictură, literatură, ș.a.m.d., atunci oferă-i ceva care să-l ajute să-și fructifice acel talent, cum ar fi o chitară, un aparat foto, etc.

6. Urmărește-o

Fă pe detectivul și urmărește persoana respectivă. Nu, n-ar fi o idee bună să te furișezi în dormitorul său. Dacă totuși o faci, te rog să nu-i spui că eu te-am învățat.

Urmărește-i activitatea pe rețelele de socializare și vezi ce a postat de curând. Interesează-te de wishlist-urile sale de pe site-urile de cumpărături online, observă cu ce se îmbracă, la ce evenimente participă sau ce alte activități face de-a lungul zilei.

De exemplu, eu am un prieten care are cont pe Steam (o platformă prin care cumperi și joci diverse jocuri pe PC). Așa că mi-am făcut și eu cont, i-am trimis cerere de prietenie și apoi am avut acces la lista sa de jocuri pe care și le dorește. I-am cumpărat un joc de acolo, iar apoi i l-am trimis ca și cadou (poți face acest lucru din Steam).

S-ar putea să-ți placă să faci pe spionul și s-ar putea să descoperi lucruri nebănuite.

7. Fă-o sa râdă

Îi plac cartofii prăjiți? Atunci de ce să nu-i faci ca și cadou doi saci de cartofi, ca să aibă toată iarna? Cred că nu ți-ar refuza cadoul, ba din contră.

O altă idee este să pui un cadou de valoare mare într-o cutie a unui produs ieftin (ex. o pereche de cercei din aur într-o cutie de chibrituri) sau să împachetezi cadoul în multe cutii pe care să le desfacă cu dificultate, iar înăuntru să fie un bilețel pe care scrie că darul său se află de fapt în altă cameră.

Cu siguranță vei găsi și alte idei de acest gen, doar ești o persoană inventivă, nu?

8. Pune accentul pe prietenia voastră

Dacă ești în căutarea unui cadou pentru cel mai bun sau cea mai bună prietenă, atunci sfatul meu este să pui accentul pe prietenia voastră.

De exemplu, îi poți face un colaj de poze cu voi doi pe care să-l înrămezi sau îi poți face cadou un lucru care simbolizează o pasiune comună. Ai putea, de asemenea, să-i compui un cântec sau să-i scrii o poezie care să scoată în evidență legătura care există între voi.

Prietenul sau prietena ta va aprecia acest tip de cadouri în care pui suflet și dedicare.

Concluzie

Felicitări, tocmai ai învățat cum să faci senzație cu cadourile tale. Acum vei aduce zâmbetul pe buzele și în inimile sărbătoriților.

Un lucru și mai interesant este faptul că aceste persoane vor ține minte gestul tău și-ți vor face și ele (sau se vor strădui să-ți facă) un cadou asemănător, pe baza principiului reciprocității.

Sper că ți-au fost de folos acest sfaturi. Tu mai ai ceva de completat? Lasă un comentariu mai jos.

Mult succes în găsirea unui cadou minunat!

Imagine articol: choreograph / 123RF Stock Photo

- Anunț -avon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rog să introduci comentariul
Te rog să introduci numele tău